Известие

Collapse
No announcement yet.

масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• масло

Колеги кажете какво масло да сложа на мойта хубавица-от подписа.Разбрах,че трябва да е 5,5 литра но като марка и вискозитет не знам.
    алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
    Колеги кажете какво масло да сложа на мойта хубавица-от подписа.Разбрах,че трябва да е 5,5 литра но като марка и вискозитет не знам.
    Каква е колата...
    В подписа ти не пише нищо !!!
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Каква е колата...
      В подписа ти не пише нищо !!!
      А така а си мислех че пише.Става върос за алфа 166 2.4 JTD 150 к.с.На капачката за наливане на масло пише selenia,но какво по точно.

Comment

Като я купих на табелата пишеше че е с 5W40.После го смених със Selenia turbodizel SAE 10W40 ACEA B3-96,API CD.По принцип предишните си коли съм ги карал със Ajip или Liqui Moli.Относно селенията не мога да дам още еднозначна оценка.Но на следващата смяна маслото ще е пак 5W40.Просто колата не го пипа а и идва зима.А и като си купуваш масло в каталозите би трябвало да пише за 166-цата какво точно трябва да бъде или пък казваш че ти трябва масло за високонатоварени турбодизелови двигатели.

Comment

На предишната смяна сложих MOTUL 8100 X-cess 5W-40 от Проспийд и съм доволен.
          Двигателя звучи добре и за 5000км не е мръднало поне според щеката, като аз даже си мислех, че ще го гори понеже е по-тънко от препоръчителното.
          Ето един скрийншот от аутодатата за твоя двигател:
          Attached Files
          166 2.4 JTD

Comment

Колеги мисля да си взема масло ac delco 5W40 supreme plus.Какво ще кажете?Подходящо ли е или не?

Comment

Сложи си WR на Selenia
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Сложи си WR на Selenia
                Да колега май ще те послушам и ще е селениа WR.Попитах в няколко магазина и те точно това ми предложиха.
                Благодаря на всички за мненията.

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
                  Да колега май ще те послушам и ще е селениа WR.Попитах в няколко магазина и те точно това ми предложиха.
                  Благодаря на всички за мненията.
                  Това е маслото за тая кола. Аз също карам с него.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз особена разлика между Turbo Diesel i WR na Selenia ,досега не съм осетил,може би защото си сменям маслото на под 10 000 км.

Затова вече си карам само с Турбо Дизел на Селения(не идва от селяк )
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                      Аз особена разлика между Turbo Diesel i WR na Selenia ,досега не съм осетил,може би защото си сменям маслото на под 10 000 км.

Затова вече си карам само с Турбо Дизел на Селения(не идва от селяк )
                      Да не дава Господ да Осетиш някаква разлика. Каквото и да сипеш, субективно няма как да намериш разлика докато не вземе да роди. На мене докторът ми е казал WR и аз сипвам WR, за да спя спокойно.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Сега остава да сравним цените,кой за колко го взима и отт къде.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                          Сега остава да сравним цените,кой за колко го взима и отт къде.
                          Сутринта оставям колата в сервиза и след работа си я взимам готова. Те пък взимат маслото и филтрите с отстъпка и те така ...
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            Да не дава Господ да Осетиш някаква разлика. Каквото и да сипеш, субективно няма как да намериш разлика докато не вземе да роди. На мене докторът ми е казал WR и аз сипвам WR, за да спя спокойно.
                            В такива случаи се сещам за оня лаф - таман научих магарето да не яде, и то взе, че умря.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              В такива случаи се сещам за оня лаф - таман научих магарето да не яде, и то взе, че умря.
                              Анджък
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X